Opis
Ciasto: ziemniaki, jaja, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, białko łuski jajowatej, białko bambusa, sól, siemię lniane, pestki słonecznika, sezam, cukier, drożdże, papryka wędzona
Farsz: passata pomidorowa, tofu naturalne, fasola konserwowa, kukurydza konserwowa, ciecierzyca konserwowa, pomidory, papryka czerwona, pieczarki, ser mozzarella, cebula, sól, pieprz czarny, bezglutenowy sos sojowy, oregano, bazylia, substancja słodząca: erytrol
*Wszystkie przyprawy, które zostały użyte są w 100% bezglutenowe.
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 68,26 | 3,41% |
białko (g) | 2,25 | 4,50% |
tłuszcz (g | 1,08 | 1,54% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,31 | 1,54% |
węglowodany (g) | 12,90 | 4,96% |
– cukry (g) | 0,73 | 0,81% |
błonnik (g) | 1,22 | – |
sól (g) | 0,52 | 8,62% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,17 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,19 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)