Opis
Składniki: mleko, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, białko łuski jajowatej, jaja, owoce, masło, cukier, drożdże, sól
<
w 100g | %RWS w porcji 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 201,01 | 10,05% |
białko (g) | 2,53 | 5,06% |
tłuszcz (g | 5,20 | 7,43% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,75 | 13,75% |
węglowodany (g) | 35,25 | 13,56% |
– cukry (g) | 8,19 | 9,10% |
błonnik (g) | 0,09 | – |
sól (g) | 0,14 | 2,29% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,52 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,57 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)