Opis
Składniki: twaróg BEZ LAKTOZY, mleko, bezglutenowa skrobia kukurydziana, bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa mąka z soczewicy, białko łuski jajowatej, białko bambusowe, jaja, wiśnie, masło, cukier, drożdże, sól
w 100g | %RWS w porcji 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 160,70 | 8,04% |
białko (g) | 5,11 | 10,21% |
tłuszcz (g | 4,29 | 6,13% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,47 | 12,35% |
węglowodany (g) | 24,45 | 9,40% |
– cukry (g) | 6,64 | 7,38% |
błonnik (g) | 1,48 | – |
sól (g) | 0,42 | 6,98% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,30 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,59 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)