Opis
Składniki: domowy zakwas bezglutenowy (mąka ryżowa, woda), bulion z pieczonych warzyw (marchew, korzeń pietruszki, korzeń selera, por, cebula żółta), biała kiełbasa bezglutenowa (mięso wieprzowe 96%, woda, błonnik ziemniaczany, sól, przyprawy, zioła), boczek wędzony bezglutenowy (mięso wieprzowe – boczek (125g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu),sól, czosnek suszony, cebula suszona, przyprawy (gorczyca), zioła , olej słonecznikowy), ziemniaki, grzyby suszone, chrzan, śmietanka 30%, bezglutenowy sos sojowy, gotowane jajko, bezglutenowe przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, majeranek, sól, pieprz czarny
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 75,38 | 3,77% |
białko (g) | 4,93 | 9,87% |
tłuszcz (g | 4,16 | 5,95% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,70 | 8,49% |
węglowodany (g) | 5,42 | 2,09% |
– cukry (g) | 1,85 | 2,06% |
błonnik (g) | 1,58 | – |
sól (g) | 0,44 | 7,28% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,38 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,57 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)