Opis
Składniki: jabłka, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa mąka ryżowa, substancja słodząca: erytrol, masło wegańskie, syrop z agawy, sok z cytryny, siemię lniane, agar, cynamon, substancja spulchniająca: węglany sodu.
w 100g | %RWS w porcji 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 139,80 | 6,99% |
białko (g) | 1,64 | 3,28% |
tłuszcz (g) | 7,80 | 11,15% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5,05 | 25,26% |
węglowodany (g) | 16,22 | 6,24% |
– cukry (g) | 7,17 | 7,96% |
błonnik (g) | 0,97 | – |
sól (g) | 0,01 | 0,09% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,53 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,77 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)