Opis
Babka Marmurkowa ma średnicę około 16 cm.
Składniki: jaja kurze (JAJA), śmietana 18% (MLEKO), gorzka czekolada bez cukru (SOJA), biała czekolada bez cukru (MLEKO) bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa mąka kukurydziana, skrobia z tapioki, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, substancja słodząca: ksylitol, kakao, olej rzepakowy, śmietanka kokosowa, wanilia, substancja spulchniająca: węglan sodu, sól.
w 100g | %RWS w porcji 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 358,31 | 17,92% |
białko (g) | 6,05 | 12,10% |
tłuszcz (g | 21,64 | 30,92% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,75 | 3,77% |
węglowodany (g) | 40,65 | 15,64% |
– cukry (g) | 0,73 | 0,81% |
błonnik (g) | 2,20 | – |
sól (g) | 0,10 | 1,71% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,85 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 2,19 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)