Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z tapioki, łuska babki jajowatej, drożdże, sól, cukier.
w 100g | w porcji 150g | %RWS w porcji 150g | |
wartość energetyczna (kcal) | 134,51 | 201,76 | 10,09% |
białko (g) | 2,58 | 3,86 | 7,73% |
tłuszcz (g) | 0,72 | 1,08 | 1,55% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,09 | 0,13 | 0,67% |
węglowodany (g) | 27,90 | 41,84 | 16,09% |
– cukry (g) | 1,01 | 1,52 | 1,69% |
błonnik (g) | 0,52 | 0,79 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,23 | 3,81% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,74 | 4,11 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,17 | 0,26 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |