Opis
Makaronik o smaku pistacjowym:
Składniki: bezglutenowa mąka migdałowa, białko jaja kurzego, cukier, pasta orzechowa z pistacji 100%, biała czekolada, śmietanka deserowa 30%, żelatyna.
Makaronik o smaku karmelowym:
Składniki: bezglutenowa mąka migdałowa, białko jaja kurzego, cukier, masło, biała czekolada, śmietanka deserowa 30%, żelatyna.
Makaronik o smaku porzeczkowym:
Składniki: bezglutenowa mąka migdałowa, białko jaja kurzego, cukier, porzeczki, biała czekolada, śmietanka deserowa 30%.
Makaronik o smaku gorzkiej czekolady z nutą pomarańczy (smak bez mleka):
Składniki: bezglutenowa mąka migdałowa, białko jaja kurzego, cukier, gorzka czekolada bez cukru, masło wegańskie, śmietanka wegańska, świeżo starta skórka z pomarańczy.
Makaroniki o smaku pistacjowym
w 100 g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 366,30 | 18,32% | |
białko (g) | 7,56 | 15,12% | |
tłuszcz (g) | 21,41 | 30,59% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5,98 | 29,90% | |
węglowodany (g) | 39,27 | 15,10% | |
– cukry (g) | 26,47 | 29,41% | |
błonnik (g) | 1,57 | – | |
sól (g) | 0,09 | 1,45% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,77 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 2,23 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Makaroniki o smaku karmelowym
w 100 g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 338,86 | 16,94% | |
białko (g) | 3,47 | 6,94% | |
tłuszcz (g) | 20,02 | 28,60% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 9,61 | 48,07% | |
węglowodany (g) | 35,58 | 13,68% | |
– cukry (g) | 33,90 | 37,66% | |
błonnik (g) | 0,76 | – | |
sól (g) | 0,05 | 0,84% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,48 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,94 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Makaroniki o smaku porzeczkowym
w 100 g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 275,32 | 13,77% | |
białko (g) | 4,35 | 8,70% | |
tłuszcz (g) | 14,69 | 20,98% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 6,03 | 30,15% | |
węglowodany (g) | 35,85 | 13,79% | |
– cukry (g) | 20,92 | 23,24% | |
błonnik (g) | 3,46 | – | |
sól (g) | 0,09 | 1,48% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,25 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,50 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Makaroniki o smaku czekolady z nutą pomarańczy
w 100 g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 321,96 | 16,10% | |
białko (g) | 5,56 | 11,11% | |
tłuszcz (g) | 20,90 | 29,86% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 8,82 | 44,10% | |
węglowodany (g) | 26,56 | 10,21% | |
– cukry (g) | 22,56 | 25,07% | |
błonnik (g) | 2,68 | – | |
sól (g) | 0,8 | 1,32% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,39 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 2,11 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |