Opis
Baton owsiany z bakaliami.
Składniki: płatki owsiane bezglutenowe, daktyle, pestki słonecznika, żurawina suszona, orzechy ziemne, syrop z agawy, wiórki kokosowe, masło orzechowe 100%, sezam
w 100g | w porcji 130g | %RWS w porcji 130g | |
wartość energetyczna (kcal) | 325,73 | 423,45 | 21,17% |
białko (g) | 8,24 | 10,72 | 21,44% |
tłuszcz (g | 16,57 | 21,54 | 30,78% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,48 | 0,63 | 3,13% |
węglowodany (g) | 33,69 | 43,80 | 16,85% |
– cukry (g) | 11,73 | 15,25 | 16,94% |
błonnik (g) | 0,46 | 0,59 | – |
sól (g) | 0,00 | 0,01 | 0,08% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,32 | 4,32 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,82 | 2,37 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |