Opis
Składniki granoli: bezglutenowe płatki owsiane, płatki migdałów, pestki słonecznika łuskane, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe, suszona żurawina, gorzka czekolada, syrop z agawy.
Wartość odżywcza gotowego produktu: | w 100g | %RWS w 100g |
wartość energetyczna (kcal) | 274,75 | 13,74% |
białko (g) | 6,00 | 11,99% |
tłuszcz (g | 11,33 | 16,18% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,84 | 14,21% |
węglowodany (g) | 35,74 | 13,75% |
– cukry (g) | 14,31 | 15,90% |
błonnik (g) | 0,12 | – |
sól (g) | 0,01 | 0,13% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,55 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,25 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)