Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA DOMOWE WEGAŃSKIE MUFFINKI 430g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku bezglutenowych i wegańskich muffinek.  100% bezglutenowa, odpowiednia dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej oraz dla vegan.

Cena:

16,00 

Opis

Składniki mieszanki: bezglutenowa mąka owsiana, substancja słodząca: erytrol, bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa mąka kukurydziana, substancja spulchniająca: węglan sodu.

Dodatkowo przygotuj: 300ml dowolnego napoju roślinnego, 1,5 banana, 45ml oleju roślinnego.

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, na programie góra -dół.
  • Wybrany napój roślinny, banana i olej zblenduj. Do zblendowanych składników dodaj mieszankę, ponownie zblenduj.
  • Przygotuj papilotki, wypełnij je do połowy powstałą masą, nałóż dowolną konfiturę i napełnij masą do ¾ wysokości foremki.
  • Piecz ok. 18 min w 180 stopniach C w piekarniku.
  • Wystudzone muffiny udekoruj dowolnymi dodatkami.

Sugerowana ilość porcji to 18 sztuk muffinek, ilość porcji, którą uzyskasz może różnić się w zależności od rozmiaru użytych papilotek.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 144,14 7,21%
białko (g) 2,48 4,95%
tłuszcz (g 4,92 7,02%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,45 2,27%
węglowodany (g) 21,69 8,34%
– cukry (g) 4,78 5,31%
błonnik (g) 1,30
sól (g) 0,16 2,71%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 2,04
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 0,54

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 430 g
Bez glutenu

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Bez cukru

Tak

Bez jajek

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!