Opis
Składniki: dynia, batat, płatki owsiane bezglutenowe, cebula, orzechy nerkowca, marchew, czosnek, mąka owsiana bezglutenowa, sos sojowy bezglutenowy, sól, pieprz, papryka wędzona
w 100g | w porcji 300g | %RWS w porcji 300g | |
wartość energetyczna (kcal) | 118,95 | 356,85 | 17,84% |
białko (g) | 3,87 | 11,60 | 23,21% |
tłuszcz (g | 4,51 | 13,53 | 19,32% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,67 | 2,00 | 10,02% |
węglowodany (g) | 15,40 | 46,19 | 17,77% |
– cukry (g) | 3,07 | 9,20 | 10,23% |
błonnik (g) | 0,93 | 2,78 | – |
sól (g) | 0,03 | 0,10 | 1,65% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,45 | 4,34 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,56 | 1,69 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |