Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka z siemienia lnianego, jaja (JAJA), pestki słonecznika, bezglutenowa łuska babki jajowatej, bezglutenowy proszek do pieczenia (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana), sól.
| w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
| wartość energetyczna (kcal) | 236,96 | 11,85% | |
| białko (g) | 11,89 | 23,79% | |
| tłuszcz (g) | 16,29 | 23,27% | |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,89 | 9,43% | |
| węglowodany (g) | 11,25 | 4,33% | |
| – cukry (g) | 0,00 | 0,00% | |
| błonnik (g) | 8,29 | – | |
| sól (g) | 0,98 | 16,37% | |
| informacja dla diabetyków | |||
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,30 | ||
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,95 | ||
| %RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||
 
								 
								 
								




