Opis
Składniki: woda, mąka z tapioki, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, suszona cebula, sól, cukier, mak
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 149,36 | 896,16 | 44,81% |
białko (g) | 1,80 | 10,78 | 21,56% |
tłuszcz (g) | 1,86 | 11,15 | 15,93% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,17 | 1,01 | 5,05% |
węglowodany (g) | 30,50 | 183,03 | 70,40% |
– cukry (g) | 1,97 | 11,82 | 13,13% |
błonnik (g) | 0,34 | 2,07 | – |
sól (g) | 0,20 | 1,22 | 20,30% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,02 | 18,11 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,24 | 1,43 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |