Opis
Składniki: 100% mąka z ciecierzycy bezglutenowa.
Mąka wykonana z najwyższej jakości zmielonych ziaren ciecierzycy. cechuje się dużą zawartością węglowodanów. Wysoka zawartość błonnika i białka w stosunku do innych mąk sprawia, iż jest popularna wśród wegetarian.
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1780,2 kJ / 387 kcal | 19,35% |
Tłuszcz | 6,69 g | 9,56% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,69 g | 3,45% |
Węglowodany | 57,80 g | 22,23% |
– w tym cukry | 10,85 g | 12,06% |
Błonnik | 10,80 g | – |
Białko | 22,40 g | 44,80% |
Sól | 0 g | 0% |
*RWS – Referencyjne wartości spożycia.