Opis
Składniki mieszanki: bezglutenowa mąka migdałowa, substancja słodząca: erytrol, substancja spulchniająca: węglan sodu.
Dodatkowo przygotuj: 6 dużych jajek, 150g rozpuszczonego oleju kokosowego.
Sposób przygotowania:
- Mieszankę przesyp do miski, dodaj 150g oleju kokosowego i 6 jajek. Miksuj mikserem do połączenia składników i uzyskania gładkiej, lejącej masy.
- Rozgrzej gofrownicę, delikatnie natłuść olejem.
- Nakładaj ciasto chochelką i wypukłą stroną łyżki rozprowadź ciasto dokładnie po całej powierzchni.
- Gofry piecz do momentu zarumienienia się ciasta*.
- Podawaj z dodatkami według uznania.
*Uwaga: czas pieczenia gofrów zależy od mocy urządzenia, to, czy gofry są już odpowiednio wypieczone możesz sprawdzić dopiero od momentu, kiedy nad gofrownicą przestanie unosić się para.
Sugerowana ilość porcji to 6 dużych gofrów, ilość porcji, którą uzyskasz może różnić się w zależności od użytej gofrownicy.
Wartość odżywcza gotowego produktu: | w 100g | %RWS w 100g |
wartość energetyczna (kcal) | 255,65 | 12,78% |
białko (g) | 7,07 | 14,14% |
tłuszcz (g | 24,29 | 34,70% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 12,61 | 63,03% |
węglowodany (g) | 1,43 | 0,55% |
– cukry (g) | 0,80 | 0,89% |
błonnik (g) | 2,03 | – |
sól (g) | 0,01 | 0,11% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,00 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 2,47 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)