Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

MIESZANKA NA DOMOWY CHLEB KETO CIEMNY 210g

Chleb keto ciemny idealnie sprawdzi się do kanapek jak i domowych tostów. Szczególnie polecany dla osób na diecie keto i niskowęglowodanowej. 100% bezglutenowy, odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.

Cena:

16,00 

Opis

Składniki mieszanki: siemię lniane mielone bezglutenowe, pestki słonecznika, bezglutenowa łuska babki jajowatej, sól, substancja spulchniająca: węglan sodu.

Dodatkowo przygotuj: 200ml wody, 3 duże jaja.

Sposób przygotowania:

  • Do misy wlej 200ml ciepłej wody (najlepiej żeby jej temperatura nie przekraczała 40 stopni Celsjusza) i dodaj 3 całe duże jaja.Wymieszaj.
  • Następnie do składników mokrych dodaj mieszankę na chleb.
  • Wyrabiaj ciasto przez około 20 minut. Jeżeli korzystasz z robota kuchennego, wyrabiaj ciasto na niskich obrotach końcówką przeznaczoną do ciasta kruchego *.
  • Blaszkę na chleb wyłóż papierem do pieczenia lub cienką warstwą oleju, aby ułatwić sobie wyciągnięcie go z blaszki po upieczeniu.
  • Piecz chleb w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 70 minut.
  • Od razu po upieczeniu wyciągnij chleb z blaszki i odstaw do ostygnięcia na kratkę.

* do chleba możesz dodać ulubione pestki lub ziarna.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 123,59 6,18%
białko (g) 9,94 19,89%
tłuszcz (g 6,15 8,79%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,46 2,29%
węglowodany (g) 2,86 1,10%
– cukry (g) 0,26 0,28%
błonnik (g) 0,34
sól (g) 0,35 5,80%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 0,25
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 0,96

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 210 g
Bez glutenu

Tak

Bez cukru

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!