Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

MIESZANKA NA DOMOWY CHLEB SAMO ZIARNO 450g

Bardzo pożywny, bogaty w błonnik i witaminy chleb. 100% bezglutenowy, odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.

Cena:

16,00 

Opis

Składniki mieszanki: płatki owsiane, pestki słonecznika, siemię lniane, pestki dyni, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól

Dodatkowo przygotuj: 290ml ciepłej wody, 30ml syropu z agawy (lub miodu), 25ml oleju

Sposób przygotowania:

  • Do misy wlej 25ml oleju, 290ml ciepłej wody (najlepiej żeby jej temperatura nie przekraczała 40 stopni Celsjusza) i dodaj 30ml syropu z agawy (miodu).
  • Następnie do składników mokrych dodaj mieszankę na chleb.
  • Wymieszaj dokładnie powstałą masę.
  • Blaszkę na chleb wyłóż papierem do pieczenia lub cienką warstwą oleju, aby ułatwić sobie wyciągnięcie go z blaszki po upieczeniu.
  • Ciasto wyłóż do blaszki mocno je dociskając aby nie było wolnych przestrzeni. Przed pieczeniem odstaw je na około 30 minut.
  • Piecz chleb w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza przez około 50 minut.
  • Od razu po upieczeniu wyciągnij chleb z blaszki i odstaw do ostygnięcia na kratkę.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 239,81 11,99%
białko (g) 8,74 17,47%
tłuszcz (g 14,97 21,39%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,55 7,74%
węglowodany (g) 14,14 5,44%
– cukry (g) 4,78 5,31%
błonnik (g) 1,31
sól (g) 0,29 4,89%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 1,28
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 1,70

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 450 g
Bez glutenu

Tak

Bez cukru

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Bez jajek

Tak

Vegan

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!