Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, mleko, drożdże, jaja, masło, jabłka, śliwki, aronia, sól, cukier
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 196,96 | 315,14 | 15,76% |
białko (g) | 2,68 | 4,29 | 8,58% |
tłuszcz (g) | 5,38 | 8,61 | 12,30% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,67 | 4,27 | 21,36% |
węglowodany (g) | 33,98 | 54,38 | 20,91% |
– cukry (g) | 13,08 | 20,93 | 23,26% |
błonnik (g) | 0,22 | 0,35 | – |
sól (g) | 0,02 | 0,03 | 0,56% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,39 | 5,42 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,58 | 0,93 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |