Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA DOMOWE CIASTO KRUCHE KETO 400g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku bezglutenowego ciasta kruchego w wersji keto. Idealnie nada się do wypieku keto tarty orzechowej lub kruchego spodu do sernika. 100% bezglutenowa, odpowiednia dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej i niskowęglowodanowej.

Cena:

19,00 

Opis

Składniki mieszanki: bezglutenowa mąka migdałowa, substancja słodząca: erytrol.

Dodatkowo przygotuj: 4 żółtka, 22g oleju rzepakowego, 200g oleju kokosowego.

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, na programie termoobieg.
  • Zawartość mieszanki wsyp do misy miksera lub miski, dodaj żółtka, olej rzepakowy i olej kokosowy..
  • Dokładnie zagnieć do połączenia składników i powstania jednolitej masy. Przy zagniataniu w mikserze użyj płaskiej końcówki do ciast kruchych.
  • Ciastem wyklej formę i nakłuj.
  • Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok 15-20 min* do lekkiego zarumienienia.
  • Od razu po upieczeniu wyciągnij ciasto z piekarnika i odstaw je w blaszce do całkowitego ostudzenia.

Porcja gotowego ciasta wystarczy na blaszkę o średnicy ok 24cm.

*Czas pieczenia może się różnić w zależności od mocy piekarnika, zalecamy obserwować ciasto podczas pieczenia.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 290,19 14,51%
białko (g) 6,20 12,39%
tłuszcz (g 9,40 13,43%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 5,35 26,75%
węglowodany (g) 22,09 8,49%
– cukry (g) 1,53 1,71%
błonnik (g) 4,87
sól (g) 0,01 0,21%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 1,72
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 2,13

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 400 g
Bez glutenu

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Bez cukru

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!