Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, bezglutenowa mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, błonnik z korzenia cykorii, fruktoza, bezglutenowy zakwas kukurydziany, bezglutenowa prażona mąka kukurydziana, pestki słonecznika, pestki dyni, drożdże piekarskie, olej rzepakowy, sól, błonnik bambusowy, substancje zagęszczające: guma guar, cukier biały.
| w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
| wartość energetyczna (kcal) | 275,41 | 13,77% | |
| białko (g) | 2,82 | 5,63% | |
| tłuszcz (g) | 6,99 | 9,99% | |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,59 | 2,97% | |
| węglowodany (g) | 47,96 | 18,45% | |
| – cukry (g) | 3,41 | 3,78% | |
| błonnik (g) | 5,04 | – | |
| sól (g) | 1,35 | 22,50% | |
| informacja dla diabetyków | |||
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,29 | ||
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,74 | ||
| %RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||




