Opis
Składniki: woda, całe jaja (JAJA), bezglutenowa mąka lniana, pestki słonecznika, łuska babki jajowatej, sól, proszek do pieczenia (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana).
| w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
| wartość energetyczna (kcal) | 244,00 | 12,20% | |
| białko (g) | 22,08 | 44,15% | |
| tłuszcz (g) | 11,97 | 17,10% | |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,81 | 4,06% | |
| węglowodany (g) | 5,94 | 2,29% | |
| – cukry (g) | 1,00 | 1,11% | |
| błonnik (g) | 11,82 | – | |
| sól (g) | 2,32 | 38,69% | |
| informacja dla diabetyków | |||
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,00 | ||
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,95 | ||
| %RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||




