Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, błonnik owsiany, chrzan tarty, siemię lniane.
| w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
| wartość energetyczna (kcal) | 271,69 | 13,58% | |
| białko (g) | 6,72 | 13,45% | |
| tłuszcz (g) | 6,22 | 8,88% | |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,84 | 4,22% | |
| węglowodany (g) | 45,70 | 17,58% | |
| – cukry (g) | 2,90 | 3,22% | |
| błonnik (g) | 2,41 | – | |
| sól (g) | 1,94 | 32,38% | |
| informacja dla diabetyków | |||
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,33 | ||
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,84 | ||
| %RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||




