Opis
Składniki:
ciasto: woda, bezglutenowa skrobia kukurydziana, bezglutenowa mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, bezglutenowa mąka z soczewicy, olej rzepakowy, sól
farsz: mięso mielone z łopatki wieprzowej, masło, cebula, woda, sól, pieprz czarny
| w 100g | %RWS w 100g | |
| wartość energetyczna (kcal) | 110,15 | 5,51% |
| białko (g) | 1,79 | 3,57% |
| tłuszcz (g | 4,37 | 6,25% |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,10 | 5,48% |
| węglowodany (g) | 15,37 | 5,91% |
| – cukry (g) | 0,94 | 1,05% |
| błonnik (g) | 1,26 | – |
| sól (g) | 0,18 | 2,96% |
| informacja dla diabetyków | ||
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,41 | |
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,47 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)





