Opis
Składniki: woda, mąka ryżowa, mąka owsiana, mąka ziemniaczana, mąka z tapioki, łuska babki jajowatej, drożdże, sól, cukier
w 100g | w porcji 550g | %RWS w porcji 550g | |
wartość energetyczna (kcal) | 134,51 | 739,80 | 36,99% |
białko (g) | 2,58 | 14,17 | 28,33% |
tłuszcz (g) | 0,72 | 3,98 | 5,68% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,09 | 0,49 | 2,47% |
węglowodany (g) | 27,90 | 153,42 | 59,01% |
– cukry (g) | 1,01 | 5,57 | 6,19% |
błonnik (g) | 0,52 | 2,88 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,84 | 13,98% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,74 | 15,08 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,17 | 0,95 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |