Opis
Składniki granoli: bezglutenowe płatki owsiane, płatki migdałów, pestki słonecznika łuskane, orzechy nerkowca, wiórki kokosowe, biała czekolada bez cukru, liofilizowane maliny, pistacje, syrop z agawy.
Wartość odżywcza gotowego produktu: | w 100g | %RWS w 100g |
wartość energetyczna (kcal) | 287,75 | 14,39% |
białko (g) | 7,05 | 14,11% |
tłuszcz (g | 14,76 | 21,09% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,81 | 14,05% |
węglowodany (g) | 28,45 | 10,94% |
– cukry (g) | 16,50 | 18,34% |
błonnik (g) | 0,71 | – |
sól (g) | 0,04 | % |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,78 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,60 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)