Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA DOMOWE MUFFINKI TRADYCYJNE 250g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku bezglutenowych muffinek. 100% bezglutenowa, odpowiednia dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.

Cena:

16,00 

Opis

Składniki: bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa skrobia kukurydziana, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka kukurydziana, substancja spulchniająca: węglan sodu.

Dodatkowo przygotuj: 7 jajek, 135g ksylitolu lub cukru, 72 ml oleju roślinnego.

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, na programie góra -dół.
  • Białka oddziel od żółtek. Ubij na gładką pianę, powoli dodając ksylitol lub cukier. Mieszając na najmniejszych obrotach miksera, dodaj stopniowo żółtka, następnie cienką strużką wlej olej. Miksuj do połączenia składników.
  • Do powstałej masy dodaj składniki mieszanki i powoli wymieszaj szpatułką. Przygotuj papilotki, wypełnij je do połowy powstałą masą, nałóż dowolne nadzienie i napełnij masą do ¾ wysokości foremki.
  • Piecz ok. 15 min w 180 stopniach C w piekarniku.
  • Wystudzone muffiny udekoruj dowolnymi dodatkami.

Sugerowana ilość porcji to 18 sztuk muffinek, ilość porcji, którą uzyskasz może różnić się w zależności od rozmiaru użytych papilotek.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 173,83 8,69%
białko (g) 3,02 6,05%
tłuszcz (g 7,73 11,04%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,46 2,31%
węglowodany (g) 27,60 10,62%
– cukry (g) 0,04 0,04%
błonnik (g) 0,15
sól (g) 0,00 0,04%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 2,75
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 0,82

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 250 g
Bez glutenu

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Bez cukru

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!