Opis
Składniki: 100% substancja słodząca: erytrytol.
Erytrytol jest szeroko stosowany jako substancja słodząca w żywności (E968) o obniżonej kaloryczności. Jest on dobrze tolerowany i nie wywołuje żadnych negatywnych konsekwencji dla zdrowia. Erytrytol podany doustnie szybko wchłania się z przewodu pokarmowego, nie ulega przemianom metabolicznym i jest wydalany w postaci niezmienionej w 90% wraz z moczem, nie podnosząc tym samym poziomu glukozy oraz insuliny we krwi.
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 0 kJ / 0 kcal | 0,00% |
Tłuszcz | 0,00 g | 0,00% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,00 g | 0,00% |
Węglowodany | 0,00 | 0,00% |
– w tym cukry | 0,00 g | 0,00% |
Błonnik | 0,00 g | – |
Białko | 0,00g | 0,00% |
Sól | 0,00 g | 0,00% |
*RWS – Referencyjne wartości spożycia.