Opis
Składniki: woda, ekstrakt z kokosa, jaja (JAJA), bezglutenowa mąka kokosowa, bezglutenowy proszek do pieczenia (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana).
| w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
| wartość energetyczna (kcal) | 136,85 | 6,84% | |
| białko (g) | 7,66 | 15,31% | |
| tłuszcz (g) | 9,12 | 13,02% | |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 5,94 | 29,71% | |
| węglowodany (g) | 3,37 | 1,30% | |
| – cukry (g) | 0,18 | 0,19% | |
| błonnik (g) | 5,84 | – | |
| sól (g) | 0,14 | 2,27% | |
| informacja dla diabetyków | |||
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,00 | ||
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,13 | ||
| %RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||




